Christmas Quiz – Questions and Answers!

Every year on Christmas Day my family do a quiz – girls against boys! It’s very competitive and I’m always the Quiz Master. I spend hours using Google to find questions that aren’t too hard and that my family might know.

Here’s the quiz I will be doing on Christmas Day this year. There are ten rounds and fifty questions in total. I have put the answers in as well just incase you want to be a Quiz Master on Christmas Day too!

Have a great Christmas and I hope you enjoy the quiz!

ROUND ONE: CHRISTMAS

1)In what year did Mariah Carey first release the hit single ‘All I Want For Christmas is You’?

Answer: 1994

2)What gifts do the Three Kings take to baby Jesus?

Answer: Frankincense, Gold and Myrrh

3) What type of cake is traditionally eaten on Christmas Day in Italy?

 Answer: Panettone

4)What present did Harry Potter receive for his first Christmas at Hogwarts?

 Answer: An invisibility Cloak

5)In the Twelve Days of Christmas Song how many Lords Are Leaping?

Answer: 10 Lords A Leaping

ROUND TWO: CAPITAL CITIES

1)What is the capital of Sweden?

Answer: Stockholm

2)What is the capital of Canada?

Answer: Ottawa

3)What is the capital of Northern Ireland?

Answer: Belfast

4)What is the capital of Portugal?

Answer: Lisbon

5) What is the capital of Argentina?

Answer: Buenos Aires

ROUND THREE: TELEVISION

1)Which 90s TV series had the slogan ‘The truth is out there’

Answer: The X Files

2)What was the name of the bar in which the TV show Cheers was set?

Answer: Cheers

3)In Sherlock, Benedict Cumberbatch is Sherlock Holmes but who plays Doctor Watson?

Answer: Martin Freeman

4)Which fictional Coronation Street character joined in 1974, has married four times and has three children?

Answer: Gail (McIntyre)

5)What is the name of Derek and Raquel’s son in Only Fools and Horses?

Answer: Damien

ROUND FOUR: SPORTS

1)Who was this years runner up at the BBC Sports Personality of the Year awards?

Answer: Kevin Sinfield (Rugby League)

2)How many singles Grand Slam titles has Serena Williams won?

Answer: 21

3)Who was Englands Manager at the 2010 World Cup?

Answer: Fabio Capello

4)How many players are there in an ice hockey team?

Answer: Six

5)What are the colours of the five Olympic rings?

Answer: Red, yellow, green, blue, black

ROUND FIVE: FOOD

1)From which country does pitta bread originate?

Answer: Greece

2)The Pizza Hut Franchise begun in what country?

Answer: USA

 3)What is the main ingredient of Hummus?

Answer: Chickpeas

4)What nuts are used in marzipan?

Answer: Almonds

5)What is the Hungarian word for pepper?

Answer: Paprika

ROUND SIX: MUSIC

1)What is the name of Justin Bieber’s latest album?

Answer: Purpose

2)The 1997 film Space Jam featured which massive hit by R. Kelly?

Answer: I Believe I can Fly

3)Who was the youngest sibling in the Jackson 5?

Answer: Michael

4)In which year was Take That’s single It Only Takes a Minute released?

Answer: 1992

5) ‘I Will Never Let You Down’ became which singers fourth UK number one single?

Answer: Rita Ora

ROUND SEVEN: HISTORY

1)What year did World War One begin?

Answer: 1914

2)How many of King Henry VIIIs wives were called Catherine?

Answer: Three

3)Who was the first President of America?

Answer: George Washington

4)In which city was the titanic built?

Answer: Belfast

5)Where did the marriage of Prince William and Kate Middleton take place?

Answer: Westminster Abbey

ROUND EIGHT: ENTERTAINMENT

1)How old is Kim Kardashian?

Answer: 35

2)What is the name of Justin Timberlake’s wife?

Answer: Jessica Biel

 3)Who came third in this years XFactor?

Answer: Che Chesterman

4)In what year did Geri Halliwell quit the Spice girls?

Answer: 1998

5)Who won the 2015 Best Actress Oscar?

Answer: Julianne Moore

ROUND NINE: FILMS

1)Who played Baby in the Film Dirty Dancing?

Answer: Jennifer Grey

2)Which film does Eddie Murphy do the voice-over for a red Chinese dragon?

Answer: Mulan

3)What is the profession of Indiana Jones?

Answer: Archaeologist

 4)Which two famous film stars played the leading roles in the film ‘Pretty Women’?

 Answer: Julia Roberts and Richard Gere

5)Who played James Bond in live and Let Die?

Answer: Roger Moore

ROUND TEN: POT LUCK

1)What planet is known as the red planet?

Answer: Mars

2)Which Greek island is the largest?

Answer: Crete

3)If your birthday is the 1st September what star sign would you be?

Answer: Virgo

4)How many years have you been married if you are celebrating your crystal wedding anniversary?

Answer: 15

5)What is the largest brass instrument in an orchestra?

The tuba

 

2 Comments

  1. 24th December 2015 / 1:12 pm

    christmas family quiz sounds like a nice tradition!! <3

    • 24th December 2015 / 1:19 pm

      It is but it’s gets very competitive! Have a great Christmas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *